CMS zonder database

Sitemagic CMS is een mooi alternatief voor de gangbare Content Management Systemen (CMS) die er in de wereld beschikbaar zijn. De meeste van deze CMS vereisen een database-installatie en bij Sitemagic is dit niet nodig.

Een website ‘up and running’ krijgen houdt dus niet meer in dan alle bestanden kopiëren naar een map op de webserver. Of, slechts het install.php bestand plaatsen en uitvoeren. Sitemagic wordt dan vanzelf gedownload.

Ook het maken van een backup is niet meer dan gewoon alle bestanden ergens naartoe kopiëren. En het updaten van je website naar een nieuwere versie van Sitemagic, is niets meer of minder dan het installer.php script opnieuw uitvoeren.

De designer helpt je bij het maken/aanpassen van je template. Sitemanager ziet zichzelf graag als de Photoshop onder de CMS.

Ik test dit systeem momenteel en hoe dit verloopt, dat vind je hier.

CMS zonder database
Schuiven naar boven